En Çok Arıza Yapan Telefonlar

ariza telefon1 min 300x171

En çok arıza yapan telefonlar hangileri? Hangi markanın telefonları daha sık servise gidiyor? Cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası. En çok kullanılan, en çok satılan ve dolayısıyla en fazla teknik servis ihtiyacı ortaya çıkan elektronik cihazlar da akıllı cep telefonları. Peki marka ve model bazında en çok arızalanan ve servise giden telefonlar hangileri? İşte yanıtlar…

ariza telefon min 201x300Uluslar arası bir kuruluş tarafından çeşitli ülkelerde teknik servis firmalarından toplanan bilgilerle bir rapor hazırlandı. Mobil cihazların onarımlarını kapsayan ve geçtiğimiz yıl yayınlanan raporda göre en çok arıza yaşanan telefon modeli Xiaomi Redmi 4. İkinci sırada Moto G Plus, üçüncü sırada ise Lenovo K8 Note geliyor.

Listede Samsung modelleri de yoğun şekilde yer alırken en güçlü rakibi Apple’ın ise hiç bir ürünü bulunmuyor. Çünkü araştırmayı yapan kuruluş, sadece Android cihazları dikkate almış. IOS yazılım kullanan Apple cihazlarının arıza çıkarma sıklığı hakkında herhangi bir veri yok.

 

 

ariza tel min 199x300

En Çok Arıza Yapan Telefonlar Hangileri?

Araştırma raporunun marka bazındaki listesinde ise ilk sıra, dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Güney Koreli Samsung’a ait. Ancak bu veri sizi yanıltmasın. Samsung en çok akıllı telefon satan firma olduğu için teknik servislere çok sayıda Samsung cihazı gitmesi normal. Bu bilgi, Samsung’un kalitesiz olduğunu göstermiyor… Teknik servislere marka bazında en çok giden cihazlar listesinin ikinci sırasında ise Çinli Xiaomi geliyor. Bu markayı Motorola, LG ve Lenovo takip ediyor.

Şunu da ekleyelim, teknik servise getirilen telefonların büyük çoğunluğunda arıza sebebi üretim hatası değil, tüketici kaynaklı sorunlar. Düşürme, çarpma gibi sebeplerle ekran kırılmaları, hatalı kullanım sebebiyle oluşan şarj-batarya sorunları, güncellemelerinin doğru yapılmaması sonucu oluşan yazılım problemleri arıza sebepleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Gönder
1
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?