esim min 300x210Mobil iletişim teknolojilerinde SIM kart dönemi kapanıyor. eSIM teknolojisiyle telefonlar artık SIM karta gerek kalmadan kullanılabilecek. SIM kart yuvasına ihtiyaç kalmayacağı için telefonlar daha ince üretilebilecek. Maliyetler düşecek, SIM kart kaynakları arızalar da tarih olacak. Dijital olarak çalışan eSIM teknolojisiyle aynı telefonla istenirse aynı anda 5 ayrı operatörden hizmet alınabilecek.

Fiziksel SIM karta ihtiyacı ortadan kaldıran eSIM teknolojisini ilk olarak Apple hayata geçirdi. iPhone XS ve XS Max modellerinde eSIM teknolojisi aktif edildi. Tahminlere göre bu yılın ortalarından itibaren yeni çıkacak telefonların tümü eSIM teknolojisini destekleyecek. Türkiye’de de bu yeni teknolojinin kullanılması için gerek mobil operatörleri, gerekse Bilgi Teknolojileri Kurumu çalışma başlattı. Yarın zamanda Türkiye’de de eSIM desteği aktif olarak hizmete girecek.

Klasik SIM kart teknolojisinde kullanıcıya ait bilgiler, SIM kart yuvasına takılan çipte yer alıyor. Yıllar önce geliştirilen ilk SIM kartlar, kredi kartı boyutlarındaydı, mikro ve namo SIM’lerle bu kartlar minik bir pul büyüklüğüne indi. eSIM teknolojisinde ise kullanıcıya ilişkin bilgiler, fiziksel bir depolama cihazında tutulmuyor. Mobil operatörünüz, size ait bilgileri dijital veri olarak telefonunuza gönderiyor. Şimdiye kadar SIM karta depolanan telefon rehberi, kısa mesajlar (SMS) da bu yeni teknolojiyle, operatörünüzün sunduğu bulut sisteminde depolanacak.

esim 1 min 300x168

eSIM Kart Teknolojisinin Getirdiği Kolaylıklar

– Klasik SIM kartlarda telefon rehberi ve SMS’lerin depolanması için sunulan kapasite sınırı, eSIM ile ortadan kalkacak.
– ‘Telefon rehberim silindi’ derdi ortadan kalkacak.
– Bazı telefonlara SIM kart takıp çıkarmak oldukça güç. Yeni teknolojiyle SIM kart tak-çıkar sorunu yaşanmayacak.
– Yeni nesil cep telefonlarında artık SIM kart yuvası bulunmayacak. Bu sayede telefonları artık daha ince ve daha az maliyetle üretmek mümkün hale gelecek.
– Cep telefonlarında sıklıkla SIM kart yuvasından kaynaklanan sorun ve arızalar yaşanabiliyor. eSIM teknolojisiyle arıza ihtimali de azalacak. Telefonlar artık daha az servise gidecek.
– Çift hat kullanabilmek için telefonlara çift SIM kart yuvası ekleniyordu. Yeni teknolojiyle birden fazla hat kullanabilmek için ek SIM kart yuvasına ihtiyaç da kalmayacak. Aynı telefonda 5 ayrı operatörden bile mobil hat kullanmak mümkün hale gelecek.
– Mevcut SIM kartlara göre çok daha güvenli ve kullanışlı bir deneyim sunacak.
– Akıllı saat gibi çok küçük cihazlarda da SIM kullanımını kolaylaştıracak.
– Başka bir operatöre geçtiğinizde yeni SIM’ın aktive edilmesi için beklemenize gerek kalmıyor. Cihazın ayarlarından operatör değişimi yaptığınızda yeni SIM’ı hemen kullanabiliyorsunuz.
– Operatörler arasında numara taşıma işlemi de kolaylaşacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Gönder
1
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?