Katlanabilir Telefonlarla İlgili 5 Handikap

 

Mobil teknoloji firmaları katlanabilir telefonlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şimdiye kadar Samsung, Huawei, Oppo ve Energizer katlanabilir telefonlarını tanıttı. Bunlar bu yıl içinde raflardaki yerini alacak. Peki bu telefonlar bildiğimiz klasik akıllı telefonların yerini alabilecek mi? Uzmanlar mevcut halleriyle katlanabilir telefonlar için biraz daha vakit olduğunu belirtiyor. İşte katlanabilir telefonlarla ilgili 5 handikap.

katlanabilir tel 300x169

Katlanabilir telefonlarla ilgili olası 5 handikap şöyle:

1. DONANIM PROBLEMLERİ

Kısa bir süre önce tanıtılan ilk nesil katlanabilir telefonlar henüz tüketicilerin kullanımına sunulmadı. Dolayısıyla laboratuvar testlerinin dışında doğrudan kullanıcı deneyimi yok. Kendi kulvarlarının ilk üyeleri oldukları için muhtemelen pek çok donanım problemleri ortaya çıkacak. Bu sebeple katlanabilir telefon almak için ikinci ya da üçüncü nesil cihazları beklemek daha iyi olabilir.

2. YAZILIM VE UYGULAMA PROBLEMLERİ

Katlanabilir telefonların, hemen her uygulama ve yazılım için özel bir kullanıcı arayüzüne ihtiyaç duyacağı belirtiliyor. Bazı markalar çift ekranlı sistem geliştirirken, bazıları ise katlanabildiği halde yekpare ekran üzerinde çalışan bir cihaz üretti. Bundan dolayı yazılım ve uygulama uyumsuzlukları yaşanma ihtimali yüksek. Bu sorunların giderilmesi de zaman alacaktır.

3- AKSESUAR YETERSİZLİĞİ

Katlanabilir telefonlar, alışılagelmiş bilindik akıllı telefon tasarımlarından çok farklı bir görünüme ve mekanizmaya sahip. Başta kılıf ve ekran koruyucu cam olmak üzere bu telefonlar için en azından ilk dönemde uygun aksesuar bulmak mümkün olmayacak.

katlanabilir tel2 min 300x1694. CEBİMİZDE, ÇANTAMIZDA DAHA FAZLA YER KAPLAYACAK

Akıllı telefonların ekran ebatları sürekli büyüyor. Tüketici, daha büyük ekran talep ediyor. Cebimizde ve çantamızda daha büyük cihazlar taşımaya alıştık ancak katlanabilir telefonlar, alışageldiğimiz telefon ebatlarına da benzemiyor. Açılınca tablete dönüşen, kapalıyken de yaklaşık 6-7 inçlik klasik bir telefon gibi görünen bu cihazların en büyük handikapı kapalı konumda çok kalın olmaları. Adeta bir tablet büyüklüğündeki ekranları dolayısıyla daha fazla enerjiye ihtiyaç duyan katlanabilir telefonların bataryaları da daha büyük kapasiteli olacak. Bu da kalınlığı artırıyor. Klasik akıllı telefonları genellikle tek elle kullanmaya alışığız. Katlabilir telefonları açık konumdayken tek elle tutup kullanmak mümkün değil. Bir başka sorun da bu.

5- FİYATLARI ÇOK PAHALI

Samsung ve Huawei, katlanabilir telefonların çıkış fiyatını duyurdu. Samsung Galaxy Fold 1.980 dolar, Huawei Mate X ise 2.299 Euro fiyatla satılacak. Bu rakamlar gerçekten çok yüksek. Bir de döviz kurundaki artış göz önünde alındığında Türk tüketicisi için katlanabilir telefon sahibi olmak pek mümkün görülmüyor. Mevcut yapısıyla katlanabilir telefonların bu fiyatları hak edip etmediği de tartışma konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Gönder
1
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?