Xiaomi Robot Süpürge Laser Sensör Hatası

xiaomi robot supurge2 min 300x127Bu makalemizde xiaomi robot süpürge laser sensör hatası ve çözüm yolları hakkında detaylı bilgi veriyoruz. Hızla yaygınlaşan ve hemen her eve giren akıllı robot süpürgelerde yazılımsal ya da donanımsal arızalar yaşanıyor. Arıza halinde cihaz çeşitli hata kodları veriyor. En sık karşılaşılan hatalardan biri de laser sensör hatası. Xiaomi robot süpürgelerde laser sensör hatası Error 1 ya da Hata 1 olarak çıkıyor: Error 1: Please check whether a surface of laser distance sensors is not a bocked.

Süpürgenin üzerinde yer olan yuvarlak çıkıntı, laser sönsörü. Cihazınız sensör hatası verirse öncelikle sensörü ve çevresini hafif nemli yumuşak bir bez yardımıyla silebilirsiniz. Sensörün üzeri ya da çevresi tozlanmışsa hata veriyor.

Robot Süpürge Hata Kodları ve Anlamları

Xiaomi robot süpürgenizde arıza meydana gelince, üzerindeki lamba, kırmızı renkte hızlı hızlı yanıp sönüyor. Cihaz, sesli şekilde hata mesajı da veriyor. Halen Türkiye’de satılan Xiaomi robot süpürgelerin büyük bölümü İngilizce olarak ayarlanmış durumda. Bu sebeple hata kodları Error 1, Error 2, Error 3 gibi İngilizce dilinde çıkıyor. Bazı cihazlarda ise Türkçe versiyon da bulunuyor.

Xiaomi Robot Süpürge Hata Kodları Ne Anlama Geliyor?

Error 1: Xiaomi Robot Süpürge Laser Sensör Hatası

Error 1: Please check whether a surface of laser distance sensors is not a bocked.

Hata 1 Çözümü: Lazer mesafe sensörü (üstteki turuncu kafa), yabancı bir cisim tarafından engellenmiş durumda ise lütfen engeli kaldırın ve sensörü temizleyin. Eğer yeniden başlamazsa robot süpürgeyi başka bir yere götürüp tekrar deneyin.

Error 2: Çarpışma Sensörü Hatası

Error 2: Clean and lightly stir collision sesors.

Hata 2 Çözümü: Cihazın üzerindeki çarpışma sensörleri sıkışmış veya arasına yabancı bir cisim girmiş olabilir. Sensörleri zorlamadan hafif şekilde itip kaydırın, arasına yabancı bir cisim sıkışmış ise dikkatli şekilde çıkarın. Eğer sensörlerin arasında yabancı bir cisim yoksa süpürgeyi başka bir yere koyarak tekrar çalıştırın.

Error 3: Tekerlek Hatası

Error 3: Move the device another ocation and start.

Hata 3 Çözümü: Cihazın tekerlekleri boşlukta kaldıysa robot süpürgenizi başka bir yere götürün ve orada çalıştırın.

Error 4: Yükseklik Sensörü Hatası

Error 4: Clean hovering sensors, move the device to a new location and run.

Hata 4 Çözüm: Cihazın yüksekliği ölçen sönsörü kirlendiyse öncelikle sensörü kuru bir bezle silip temizleyin. Robot süpürgeyi farklı bir yere götürün ve yeniden başlatın.

Error 5: Fırça Hatası

Error 5: Clean a fishing line and bearings of the main brush.

Hata 5 Çözümü: Süpürgenin ana fırçasına yabancı cisimler sıkışmış ya da dolanmışsa fırçayı yuvasından çıkarın ve temizleyin.

Error 6: Tekerlek Hatası

Error 6: Check if main wheels stuck. Move the device to anew location and run.

Hata 6 Çözümü: Robot süpürgenin tekerine yabancı cisim takıldıysa tekerleği çıkarıp emizleyin ve süpürgeyi başka bir yerde terar çalıştırın.

Error 7: Engel Hatası

Error 7: Clean an area around the device from obstacles.

Hata 7 Çözümü: Süpürge, herhangi bir sebeple sıkıştıysa etrafındaki engelleri kaldırın ya da cihazı alıp başka bir yerde çalıştırın.

Error 8: Toz Haznesi Hatası

Error 8: Replace a dust collector and filter grid.

Hata 8 Çözümü: Süpürgenin toz haznesi ve filtresinde problem yaşanıyor ise hazneyi ve filtreyi temizleyin.

Error 9 Filtre Hatası

Error 9: Replace a dust collector and filter grid.

Hata 9 Çözümü: Cihazınızın filtresi tıkandı ise söküp temizleyip deneyin. Eğer aynı hata devam ederse cihaza yeni filtre alıp takın.

Error 10 Manyetik Alan Hatası

Error 10: There may be strong magnetic fields, move the device form a virtual barrier.

Hata 10 Çözümü: Ev ya da işyerinizdeki elekronik cihazların yaydığı sinyaller, robot süpürgenizi manyetik olarak etkiliyor, bu sebeple cihazınızın yerini değiştirin ya da sinyal yayan diğer elektronik cihazları kapatın.

Bu makalemizde Xiaomi Robot Süpürge Laser Sensör Hatası konusunda bilgi verdik.

27 Yorum. Yeni Yorum

  • Elif EREN GÜRSOY
    28 Ocak 2022 09:12

    merhaba,
    S5 Max roborock süpürgem “lidar sensör hatası” veriyor. Çözümü için ne yapmam gerekiyor? Şuan yardıma çok ihtiyacım var; desteğinizi rica ediyorum.
    teşekkürler

    Yanıtla
    • Teknik Servis
      28 Ocak 2022 09:43

      Merhaba Elif hanım,

      Roborock S5 Max ve diğer marka-model akıllı süpürgelerde sensör hatası çık sık yaşanıyor. Sizin eve yapabileceğiniz tek bir şey var. Çok hafif nemli bir bezle sönserlerin üzerini silip temizleyin. Sensörlerin üzerine koz, kir, yağ ya da küçük materyaller bulaşmış olabilir. Cihazınız bu sebeple sensör arızası verebilir. Temizleyerek su sorunu çözebilirsiniz. Hafif nemli bezle narin şekilde silmenize rağmen aynı sorun devam ediyorsa daha komplike bir arıza söz konusu olabilir. Böyle bir durumda evde çözüm bulmanın mümkün değil. Cihazınızı bize getirir ya da kargoyla gönderirseniz profesyonel ekibimizle arıza tespiti yapap sorunu çözebiliriz.

      İyi günler dileriz…

      Yanıtla
      • Merhaba xioami mop 2 ultra robot süpürgem temizlik yaparken 5 dakikada bir lazer tamponu sıkıştı hatası veriyor ne yapmam lazım

        Yanıtla
  • lütfen lazer uzaklık sensörünün engellenmemiş olduğuna emin olun diyor. ne yapmamız gerekiyor

    Yanıtla
    • Teknik Servis
      11 Ekim 2022 18:19

      Fadime Hanım merhaba,

      Xiaomi robot süpürgeler ve diğer markalı akıllı süpürgeler, yönlerini üzerinde bulunan laser sensörlerle buluyor. Bu cihazların sağlıklı çalışması için sensörler hayati öneme sahip. Cihaz, sönsörleri sayesinde evi haritalandırıyor ve temizleme işlemini bu haritaya uygun yapıyor. Eğer sensör arızalanırsa ya da sönsürlerin göz dediğimiz dış cam kısımları toz-kir gibi etkenlerle kirlenirse düzgün çalışmıyor. Sizin evde yapabileceğiniz tek şey sönsörlerin üzerini çok hafif nemli bir bezle nazik şekilde temizlemek. Eğer kirlenme sonucu sensör görev yapmıyorsa temizlikle sorun çözülüyor. Ancak sensörde farklı bir sorun varsa bu durumda cihazın uzman bir teknik serviste onarıma alınması gerekiyor. Bimar Teknik Servis olarak robot süpürgelerde yaşanan sensör arızaları için hızlı ve ekonomik çözümler üretiyoruz.

      Yanıtla
  • Merhabalar xiaomi mi vacuum mop pro süpürgem odaya koyup çalıştırdığımda düz bi şekilde temizlemiyor sürekli yuvarlakla çiziyor ve defalarca duvarlara eşyalara çarpıyor bu nedenle her yeri süpürmüyor karışık süpürüyor bazı yerleri süpürüyor bazı yerleri süpürmüyor ve tek oda için temizliği çok uzun sürüyor sanıyorum bu nedenden dolayı da şarjı çabuk bitiyor hatta bazende bi odayı 2ayrı yermiş gibi algılıyor sorun ne olabilir acaba ? Cevap için şimdiden teşekkür ediyorum

    Yanıtla
    • Teknik Servis
      19 Ocak 2023 17:01

      Zeynep Hanım merhaba,

      Robot süpürge düz şekilde ilerlemiyor, duvara çarpıyor, eşyalara çarpıyor sorunu sensör arızasından kaynaklanıyor. Muhtemelen cihazınızın sensörlerinde bir problem oluşmuş. Sensörlerin üzerini çok hafif nemli bir bezle üzerinde ıslıklık ya da leke bırakmayacak şekilde silmenizi tavsiye ediyoruz. Buna rağmen sorun devam ederse sensörlere müdahale edilmesi gerekir. Sensör onarımı ya da sensör değişimi gibi bir teknik işlemle sorun çözülebilir.

      Yanıtla
  • Xiaomi mop pro 2 süpürgem hem yere koyun hemde merdiven sensör hatası veriyor neden olabilir iki defa sıfırladım temizledim

    Yanıtla
    • Teknik Servis
      23 Ocak 2023 14:30

      Merhaba efendim,

      Xiaomi Mop Pro 2 süpürgeniz sensör arızası veriyorsa sensörlerinde bir sorun olduğu anlamına gelir. Öncelikle sönserlerin önündeki şeffaf plasik alanı ıslaklık bırakmayacak kadar çok hafif nemli bir bezle silip kurulamanızı öneriyoruz. Eğer bu şekilde sildiğiniz halde sorun düzelmediyse sönsörleri müdahale gerekir. Müdahaleyi siz evde yapamazsınız. Profesyonel bir teknik ekibin cihaza bakması gerekir. Bimar Teknik Servis olarak robot süpürge sensör arızaları konusunda tüm Türkiye’ye hizmet sunuyoruz.

      Yanıtla
  • Esra Kandemir
    12 Şubat 2023 23:02

    Merhaba xiaomi mop pro süpürgem radar sensör hatası veriyor cihazın üzerindeki home ve açma kapama ışıkları da yanmıyor resetlemeye çalıştım sildim temizledim bi türlü açılmıyo cihaz ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler

    Yanıtla
    • Teknik Servis
      13 Şubat 2023 18:23

      Esra Hanım merhaba,

      Bahsettiğiniz sorunla ilgili olarak öncelikle sensörün üzerini ve etrafını silip temizlemenizi öneriyoruz. Ancak sorunuzda silip temizlediğinizi buna rağmen sorunun çözülmediğini yazmışsınız. Dolayısıyla bundan sonrası için sizin yapabileceğiniz pek bir yok. Cihazınızın güvenilir ve tecrübeli bir serviste işleme alınması gerekir. Servisimizde robot spüürge radar sensör arızaları için tamir, bakım onarım ya da ihtiyaca göre parça değişim hizmeti sunuyoruz.

      Yanıtla
    • Merhabalar. Xaomi mop pro süpürgem, “Cihazın sinyali zayıf, lütfen cihazı yeniden konumlandırın.” Uyarısı alıyorum. Süpürge modemin yanında sinyali neden zayıf olabilir. Paket kayıp oranı %76gibi bilgiler veriyor

      Yanıtla
  • Merhabalar. Xaomi mop pro süpürgem, “Cihazın sinyali zayıf, lütfen cihazı yeniden konumlandırın.” Uyarısı alıyorum. Süpürge modemin yanında sinyali neden zayıf olabilir. Paket kayıp oranı %76gibi bilgiler veriyor

    Yanıtla
  • Merhaba
    Lydsto R1 Süpürgem Mop aparatını bir görüyor bir görmüyor silme yapamıyorum

    Yanıtla
    • Teknik Servis
      26 Haziran 2023 17:47

      Merhaba,

      Mop aparatında ya da aparatı tanıyan sensörlerde sorun olabilir. Cihazınızı bize getirir ya da kargoyla gönderirseniz arıza tespiti yaparız ve net bilgi veririz efendim.

      Yanıtla
  • Sibel Yücedağ
    12 Ağustos 2023 16:18

    Viomi V3 robot süpürgemi çalıştırdığımda başlamak için temizlik robotunu yere koyun diyor.Kalibre ayarlaması yaptım fakat düzelmedi.Sorun hakkında bilgi verebilir misiniz?

    Yanıtla
    • Teknik Servis
      14 Ağustos 2023 17:46

      Merhaba,

      Viomi V3 robot süpüregeniz temizlik robotonu yere koyun uyarısı veriyorsa muhtemelen yükseklik sensörü arızası veriyor. Cihazın altında ve yanlarında küçük gözler şeklinde bulunan sensörleri, çok hafif nemli bir bezle üzerinde iz kalmayacak şekilde silmenizi öneririz. Buna rağmen sorun devam ederse teknik serviste cihazın sökülmesi gerekir.

      İyi günler dileriz.

      Yanıtla
  • Levent aktan
    13 Ağustos 2023 12:03

    Merhabalar. Robot süpürgemiz sürekli ileri geri hızlı hareketler yapıyor. Kendi etrafında dönüyor veya duvar eşya vb şeylere çarpıyor. Ne yapmamız gerekiyor acaba

    Yanıtla
    • Teknik Servis
      14 Ağustos 2023 17:50

      Levent Bey merhaba,

      Robot süpürgenin sürekli ileri geri hareket etmesi, kendi etrafında dönmesi ya da duvara ve eşyalara çarpması sık görülen arızalar arasında yer alıyor. Bu sorunun iki sebebi olabilir. Öncelikle sensörlerde sorun olduğunu düşünüyoruz. Sensörleri temizleyin. Buna rağmen sorun devam ederse serviste bakılması gerekir. İkinci ihtimal ise şöyle: Tekerlerde sorun olabilir. Bu durumda teker onarımı ya da komple motor sistemiyle birlikte teker değişimi gerekebilir.

      İyi günler dileriz.

      Yanıtla
  • Merhabalar xaomi vacuum mop 2 lazer uzaklık hatası veriyor.Lazer dönüyor.Ne yapabilirim?

    Yanıtla
  • S9 xaomi elektrik süpürgesi radar sıkışması arızası veriyor. Nasıl yardımcı olursunuz.

    Yanıtla
  • Xaomi vacuum pro mop 2 süpürgem var. Sürekli filtre hatası veriyor. Filtresini yeni taktım. Uygulama da ise iç sensör hatası diyor. Ne yapabilirim ?

    Yanıtla
  • Homend Alex pro 1290 h süpürgem alt sensör tozlu hatası veriyor siliyorum yine ayni

    Yanıtla
  • Sevgi Erdoğan söner
    31 Ocak 2024 23:10

    Viomi v5 pro robot supurgem lazer uzaklık sensorunun engellenmemiş olduğundan emin olun şeklinde hata veriyor nemli bezle silmeme rağmen düzelmedi ne yapmam lazim

    Yanıtla
    • Teknik Servis
      3 Şubat 2024 16:46

      Sevgi Hanım merhaba,

      Viomi V5 Pro robot süpürgenizin lazer uzaklık sensörü hatası verdiğini yazmışsınız. Biz bu durumda öncelikle sensörün üzerinin ve etrafının temizlenmesi tavsiyesinde buluyoruz ancak bunu da yapmanıza rağmen sorun devam ediyor. Bu durumda cihazınızın uzman bir teknik serviste sökülerek arıza tespiti yapılması gerekir. Sensörde onarım ya da lazer sensörü değişimi gerekir. Cihazınızı bize getirir ya da kargo ile gönderirseniz en kısa sürede arıza tespiti yapıp cihazınızı çalışır hale getirebiliriz efendim.

      İyi günler dileriz.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.

Gönder
1
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?